32ste ICT-Praktijkdag in Kortrijk

Hands-on Workshop i3LEARNHUB

In VIVES Kortrijk wordt op 22 mei de ICT-praktijkdag een dag over 21ste eeuwse vaardigheden, innovatief onderwijs en hoe thema's als ICT en STE(A)M daartoe kunnen bijdragen.
Voor het eerst in meer dan 30 edities zal de hele voormiddag plenair ingevuld worden met meer dan 10 inspirerende keynote sprekers. Dan volgen maximaal 450 deelnemers dus dezelfde sessie in het auditorium. Na de middag kan je opnieuw kiezen uit verschillende workshops.

Pak je klas gedifferentiëerd aan!

i3LEARNHUB: Het is een platform voor samenwerkend leren, open voor alle content

Maak er vooraf kennis mee; creëer een account op i3LEARNHUB, het is gratis.

Dit platform werkt op alle interactieve producten, inclusief mobiele devices. Op die manier kan je gedifferentiëerd digitale leermiddelen inzetten. Wie wil er niet zijn leerling of een klein groepje net die bepaalde oefenstof op maat aanbieden? Een verlengde instructie geven? Of een extra oefening?

We tonen hoe je je klas snel kan ombouwen tot een gedifferentiëerd lokaal met 'oefenhoeken' met veel leerprikkels en vooral met de i3LEARNHUB-op-maat, die we heel flexibel kunnen inzetten. i3LEARNHUB kan helemaal gepersonaliseerd worden met o.a. volledig aanpasbare toolbars. Daarnaast werkt het altijd en overal en is het heel eenvoudig in gebruik.

Na deze sessies zal je:
• aan de slag kunnen met het i3LEARNHUB bordonafhankelijk leerplatform
• je leerlingen individueel of in kleine groepjes aan het werk kunnen zetten
• je klasorganisatie helemaal anders bekijken
• de activiteitenbouwer kunnen gebruiken
• aan de slag willen met iMO-LEARN

Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze sessies. Het volstaat om de basisvaardigheden computergebruik en internet onder de knie te hebben. We adviseren om je eigen toestel mee te brengen omdat je het toetsenbord best kent. Dat werkt vlotter. Zorg er wel voor dat je de browser Chrome op voorhand hebt geïnstalleerd en dat Flash Player in je browser werkt: Test Flashplayer in je browser.

Sessie 22 - Gedifferentiëerd digitale leermiddelen inzetten via i3LEARNHUB
Anneke Verbeeck

Maandag 22 mei- Vives Kortrijk

VIVES Hogeschool, Campus Kortrijk - Doorniksesteenweg 145 - 8500 Kortrijk

14:00 tot 16:30

Voor iedereen, alle onderwijstypes
Schrijf je nu meteen in! De plaatsen zijn beperkt.