Cyberpesten, daar doen we niet aan mee!

Ketnet - Vet op het net

Wees goed voorbereid...

Pesten, plagen,... Waar ligt de grens en hoe ga je ermee om als leerkracht?

Neem cyberpesten op in het algemene pestbeleid op school. Werk rond welbevinden. Kinderen die goed in hun vel zitten, zullen minder snel anderen pesten.

Clicksafe van Child Focus, Ketnet en i3LEARNHUB zetten je alvast op weg om er met je leerlingen over te praten en aan de slag te gaan.

Clicksafe - Veilig internetten

Clicksafe van Child Focus

Child Focus biedt pedagogisch materiaal en vormingen aan ter voorkoming van feiten zoals uitbuiting en misbruik, zowel on- als offline. Op hun website vind je veel informatie over preventie- en sensibiliseringscampagnes.

Op Clicksafe - Veilig internetten vind je alle informatie over een veilig en verantwoord internetgebruik voor en door kinderen en jongeren.

In de rubriek 'Professionelen'vind je een overzicht van pedagogisch, didactisch en educatief materiaal van Child Focus rond jongeren en internet. Het is zeker de moeite waard om er even een kijkje te nemen.

Clicksafe - Veilig internetten

Ketnet - Vet op het net!

Ook Ketnet maakt kinderen wegwijs in de wereld van het internet. Het internet is immers zoals het gewone leven: Iemand pesten op het internet is even erg als iemand pesten in het gewone leven.

Op de website van Ketnet vind je nog veel meer over veilig gegevens delen, vienden toevoegen, wachtwoord kiezen, reacties plaatsen en foto's uploaden. Allemaal makkelijk en toegankelijk via leuke filmpjes!

Ketnet - Vet op het net

i3LEARNHUB

Uiteraard kan je ook in de i3Community van i3LEARNHUB naar lessen over pesten zoeken. Je kan ze kant en klaar gebruiken of inspiratie opdoen.
Ontdek samen met je leerlingen hoe je wachtwoorden veilig maakt. Leer hen hoe ze hun privacy kunnen afschermen.

i3LEARNHUB